12-02-2013

Wilma wint de Europese Youth Achievements Award 2013

De Nederlandse Wilma Westenberg (tevens lid van de Digiraad) is de winnaar van de  Youth Achievement Award, dat georganiseerd wordt door European Schoolnet, Insafe en Vivendi. Haar inspirerende verhaal laat zien hoe zij internet als bondgenoot gebruikt bij het overwinnen van moeilijkheden. Wilma is al jaren lid van de Digiraad en won in 2010 ook de Gouden Apenstaart voor beste website gemaakt door kinderen. Wilma ontving haar award en prijs op 5 februari jongstleden tijdens de festiviteiten van de Safer Internet Day 2013 in Brussel.

 

De Youth Achievements wedstrijd is in het leven geroepen om jongeren de kans te geven hun prestaties die zij hebben behaald door middel van social media en het internet te delen. 

 

Er werden vier verhalen beoordeeld door een team van experts op het gebied van internet en moderne media. Op de vierde plaats is Kathrin uit Duitsland geëindigd met een verhaal over haar activiteiten als lid van het jongeren panel in Schifferstadt en haar deelname aan de jaarlijkse International Summer School in Roemenië. De derde plaats ging naar Mikkel uit Denemarken en zijn poging om jongeren te helpen via zijn blog Cyberhus.dk. Gioia (Tjechische Republiek) behaalde de tweede plaats met haar verhaal over haar project, dat zij samen met vrienden organiseert, dat jongeren en senioren dichter bij elkaar brengt om te leren hoe het internet werkt en tegelijkertijd bewust te worden van de mogelijke gevaren die kunnen ontstaan. 

 

Bezoek voor meer informatie over de Youth Achievement Award en het PAN EU Youth project: http://paneuyouth.eu/