09-09-2009

Wie heeft het beste Identity & Access Management project van 2009?

De IIR Identity Award wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest innovatieve product/dienst op het gebied van Identity & Access Managament. In 2008 won SNS-Reaal de trofee met hun project ‘Gebruikers en Rechten in Beheer’. Wie zal er dit jaar met de eer gaan strijken? Inschrijven kan tot 15 september via www.identityforum.nl.

 

Uit alle inschrijvingen worden drie organisaties genomineerd. Zij presenteren hun project op 7 oktober tijdens Identity – ISSE 2009, het grootste IAM platform van de Benelux. De winnaar van de IIR Identity Award 2009 wordt uiteindelijke gekozen door een jury en het publiek.

Voorafgaand aan de uitreiking op 7 oktober geeft Rachel Marbus (juridisch adviseur ECP-EPN & Doctoral Candidate Tilburg Institute for Law, Technology, and, Society (TILT, University of Tilburg)) een lezing waarin privacy en identiteiten centraal staan. Zij gaat in op maatschappelijke gevolgen waarbij tevens aandacht is voor de juridische component in de vorm van het identificeren van de vraagstukken op het gebied van privacy & identiteit.

Daarna organiseert ECP-EPN een ronde tafelgesprek. Onder leiding van Christian van ’t Hof (Rathenau Instituut) wordt thema privacy & identiteit nader uitgediept door onder anderen Maurice Wessling (Consumentenbond), Elisabeth de Leeuw (TopForce), Peter Blok (Rechtbank ‘s Gravenhage), Rieks Joosten (TNO Informatie- en Communicatie Technologie).

Aan de orde komen vragen als:
• Moeten we het huidige privacy begrip gaan heroverwegen?
• Hoe kun je privacyvraagstukken tegemoet komen in de online samenleving?
• Moeten we gaan nadenken over een recht op bescherming van de persoonlijke identiteit in plaats van een dataprotectierecht?

 

Identity – ISSE 2009 wordt georganiseerd door IIR ICT in samenwerking met EEMA en vindt plaats op 6,7 & 8 oktober 2009 in het Steigenberger Kurhaus Hotel te Den Haag. Kijk voor meer  informatie en inschrijving op de congreswebsite.

Korting voor deelnemers ECP-EPN
Deelnemers van ECP-EPN betalen voor 2 dagen conferentie een deelnameprijs van € 649,-. (excl. avondprogramma en/of dag 3). U dient hiervoor het relatienummer B1222ECP in te vullen op het online inschrijfformulier.