13-03-2013

Wie heeft de beste kinderwebsite en -app van Nederland?

Stichting Mijn Kind Online, Digibewust en Mediawijzer.net reiken op 17 april de Gouden @penstaart en Media Ukkie Award 2013 uit. In totaal hebben ruim 200 sites en apps zich aangemeld om mee te dingen naar de prestigieuze Gouden @penstaart en de Media Ukkie Award 2013. 

 

Sinds dit jaar worden deze prijzen samen uitgereikt. Er is een Gouden @penstaart voor ‘de beste kinderwebsite gemaakt door professionals’, één voor ‘de beste kinderwebsite gemaakt door kinderen’ en een Gouden @penstaart voor ‘de beste app gemaakt door kinderen’ (tot 16 jaar). ‘De beste app voor Ukkies’ (0-6 jaar) wordt beloond met de Media Ukkie Award. 

 

De jury maakt op 22 maart de genomineerde sites bekend. Het publiek kan vanaf dat moment tot 14 april stemmen op haar favoriet!

 

Gouden @penstaart

De Gouden @penstaart is de prijs voor beste websites gemaakt voor kinderen (6-12 jaar) en door kinderen (tot 16 jaar). Dit jaar kunnen ook apps die gemaakt zijn door kinderen (tot 16 jaar) meedingen naar een Gouden @penstaart. Het doel van de Gouden @penstaart is om digitaal vakmanschap te belonen. De Gouden @penstaart voor beste websites voor en door kinderen wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. De Gouden @penstaart is niet een geldprijs, maar een symbolische prijs: onderscheiden websites en app ontvangen een trofee en vrije publiciteit. De winnende websites dingen mee naar de Europese prijs voor beste websites: de European Award for Best Children’s Online Content 2013.

 

 

 

Media Ukkie Award

Door de ontwikkeling van de touchscreen zijn media een onderdeel van hun leefwereld geworden kan het gebruik hun informatie-, taal-, en sociale vaardigheden bevorderen. Er worden dan ook steeds meer apps voor ukkies gemaakt. Om de professionele makers van apps voor ukkies te belonen wordt dit jaar voor de tweede keer de Media Ukkie Award uitgereikt. De Media Ukkie Award is de prijs voor de beste app voor peuters en kleuters (0-6 jaar) en wordt dit jaar samen met de Gouden @penstaart uitgereikt. De Media Ukkie Award is onderdeel van de Media Ukkie Dagen (8-17 april 2013), een campagne van Mediawijzer.net gericht op de mediaopvoeding van peuters en kleuters.

 

 

De Gouden @penstaart wordt georganiseerd door Stichting Mijn Kind Online, Digibewust en Mediawijzer.net, in samenwerking Waag Society. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het aanbod voor kinderen via internet bevorderen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites en apps voor hun kinderen. Voor meer informatie, zie www.goudenapenstaart.nl.