06-12-2011

Wegens succes herhaald: Symposium Kinderen, seks en internet

Dinsdag 7 februari, Safer Internet Day, internationaal dé dag voor veilig internet voor kinderen, staat in Nederland onder andere in het teken van wat kinderen online meemaken op het gebied van relaties en seks, de grenzen en risico’s, de gevolgen ervan, preventie en voorlichting. Wegens het doorslaande succes van het symposium Kinderen, seks en internet van januari 2011 organiseert Digivaardig & Digibewust samen met Meldpunt Kinderporno, stichting Mijn Kind Online en het Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel een vervolg hierop. Dat betekent nóg meer informatie en kennis uit wetenschap en praktijk en opnieuw mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen!

 

Doel van de dag is te komen tot inzichten, handvatten, oplossingen ter ondersteuning van ouders en kinderen bij de internetopvoeding. Een plenair ochtendprogramma met onder andere de lancering van een nieuw initiatief om jongeren te helpen bij online problemen en diverse themasessies geven invulling aan het programma.
Alle voorlichters over kinderen en internet, hulpverleners, jeugdwerkers, opvoedkundig medewerkers van CJG’s, GGD-en, zorgcoördinatoren, mentoren en andere docenten, sprekers op ouderavonden, mediacoaches, cyberouders, enz. zijn van harte welkom.

 

Dankzij de bijdragen van de Europese Commissie en de partners van het programma Digivaardig & Digibewust kunnen wij dit symposium gratis aanbieden; aanmelden kan via info@digivaardigdigibewust.nl. Voor meer informatie zie www.digivaardigdigibewust.nl.
Verdere details over programma en locatie van het symposium volgen binnenkort.