17-07-2013

Voorzitter Werkgroep e-CF Nederland ontvangt e-CF Pocket Guide

Op 16 juli 2013 heeft José de Leeuwe-Wisniewski, als voorzitter van de Werkgroep e-CF NL, uit handen van Bart Verbrugge van Van Haren Publishing en Maarten Dolf Desertine van EXIN het eerste exemplaar van de publicatie e-CF – A Pocket Guide ontvangen.

 

De pocket guide biedt een overzicht van het e-Competence Framework (e-CF), het Europese competentieraamwerk voor ICT-professionals, en richtlijnen voor het integreren ervan in opleidingen, werving en selectie. De publicatie draagt bij aan de bekendheid van e-CF in Nederland en ondersteunt daarmee het doel van de Werkgroep e-CF NL om adoptie van het e-CF in Nederland te verwezenlijken. 

 

Het e-CF omschrijft de competenties van ICT-professionals.  Het is een algemene en volledige set van 36 ICT-competenties op 5 niveaus voor de Europese ICT-arbeidsmarkt. Het raamwerk kan op maat gebruikt worden door aanbieders en afnemers van ICT-diensten, ICT-professionals en hun managers, HR-afdelingen, de publieke sector en onderwijsinstellingen. Gebruik van het e-CF bevordert de transparantie op de ICT-arbeidsmarkt. 

 

Om het e-CF in Nederland te implementeren als de standaard is eind 2011 de Werkgroep e-CF NL opgericht. In de Werkgroep werken de verschillende e-CF doelgroepen samen aan de implementatie van het e-CF in Nederland door de bekendheid en het gebruik van het e-CF in Nederland te vergroten. Dit doet de Werkgroep onder andere door het verzorgen van presentaties op bijeenkomsten, het bijdragen aan  discussies over nut en noodzaak van het e-CF in Nederland, het e-CF mede te vertalen in het Nederlands en door de website www.e-cf.nl te onderhouden. De Werkgroep e-CF NL is ondergebracht bij het programma Digivaardig & Digiveilig (ECP) vanwege de publiek-private samenwerking die noodzakelijk is voor het goed kunnen implementeren van e-CF in de Nederlandse ICT-arbeidsmarkt.

 

Voor meer informatie over de publicatie e-CF – A Pocket Guide kunt u contact opnemen met Van Haren Publishing (www.vanharen.net).