16-05-2012

Verkiezingen 2012

Met het oog op de verkiezingen van 12 september aanstaande zal het platform ECP een brief met zijn visie op internetveiligheid en ‘digitale vaardigheid’ aan de programmacommissies van de verschillende politieke partijen sturen.

 

Omdat deze commissies komende weken het verkiezingsprogramma van hun partij uitwerken, kunnen de opvattingen van ECP als input worden gebruikt. In de brief zullen bondig een aantal concrete beleidsvoorstellen staan op het vlak van veiligheid en betrouwbaarheid van ICT en internet, en aanbevelingen gericht op het bevorderen van vaardigheden van de bevolking (in het bijzonder de beroepsbevolking) die vereist zijn om volwaardig deel te nemen aan de (informatie)samenleving.

 

ECP voert hierbij een duidelijk pleidooi voor een nationale publiekprivate aanpak door het nieuwe Kabinet. Dit met het doel onder meer de toepassing van ICT te stimuleren in het onderwijs, de zorg, de veiligheid en andere maatschappelijke domeinen ter verbetering van de kwaliteit, en om productiviteitsverhoging te realiseren ter versterking van de economie.