24-09-2020

Veiliginternetten.nl in panel bij webinar over phishing

Dinsdag 22 september zat projectadviseur Esther Mieremet van Veiliginternetten.nl in het panel bij een webinar over phishing van het ministerie van Justitie & Veiligheid. Het webinar is onderdeel van de campagne Senioren en Veiligheid. Senioren kregen tijdens deze campagne concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Via de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl en socialemediakanalen van het ministerie van Justitie en Veiligheid en betrokken partijen worden wekelijks nieuwe voorlichtingsfilmpjes over het thema geplaatst, met Kees Hulst in de hoofdrol. Daarnaast vond elke dinsdag op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl een rechtstreeks te volgen webinar plaats, gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van inhoudelijk experts besprak daarin het thema van die week.

Het laatste webinar ging over het thema phishing. Samen met de politie, ABN AMRO en de Ouderenbond zat Veiliginternetten.nl in het panel om dit thema te bespreken. Benieuwd? U kunt het webinar hier terugkijken.

Veiliginternetten.nl

Veiliginternetten.nl is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap-voor-stap-uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Op de website staan tips voor veilig omgaan met online privacy, voor veilig gebruik maken van wifi, er staat informatie over wat wel en niet doen op sociale media, en uitleg over hoe men kinderen kan helpen veilig online te zijn. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet. ECP bedenkt de communicatiestrategie voor Veiliginternetten.nl, voert deze uit (zowel on- als offline) en is verantwoordelijk voor het beheer van de website. Veiliginternetten.nl ondersteunt campagnes van partners en is voor enkele overheidscampagnes het landingsplatform.

 

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Betrokken ECP'ers

Esther Mieremet