15-05-2012

Uitreiking Media Ukkie Award op 16 mei

Op woensdag 16 mei wordt de Media Ukkie Award 2012 uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Deze Award wordt toegekend aan de beste kindermedia in drie categorieën: Televisie, Website en App.

Van 1 tot en met 10 mei heeft het Nederlandse publiek op de website www.mediaukkies.nl kunnen stemmen op de leukste en meest leerzame media voor jonge kinderen. De award is in het leven geroepen door Mediawijzer.net om media die goed passen binnen de mediaopvoeding van jonge kinderen voor ouders inzichtelijk te maken. 

 

Maand van de Mediaopvoeding
De Media Ukkie Award 2012 wordt uitgereikt in het kader van de Maand van de Mediaopvoeding. Peuters en kleuters groeien op in een wereld van TV, computers, mobieltjes en games. Uit het onderzoek Iene Miene Media blijkt dat 13% van de kinderen tot 1 jaar al regelmatig met een tablet speelt en 20% van de kindern tot 2 jaar met een smartphone. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden, zeker wanneer ouders dit goed begeleiden. Maar hoe stimuleer je de positieve effecten en wanneer moet je juist opletten en bijsturen? Daarom lanceert Mediawijzer.net in mei de campagne: Media Ukkies: mediaopvoeding voor peuters en kleuters.  Een maand vol concrete handreikingen hoe ouders hun media-ukkie kunnen helpen om op een goede en bewuste manier alle kansen te benutten die media bieden. www.maandvandemediaopvoeding.nl 

De genomineerden voor een Media Ukkie Award 2012 zijn:

Categorie Televisie:                Categorie Website:              Categorie App:

Buurman en Buurman (VPRO)  Nijntje (Mercis)                   Toca House (Toca Boca)

Charlie en Lola (KRO)              Hoelahoep (NTR)                 Jop gaat slapen (Heppi)

Sesamstraat (NTR)                  KRO Kindertijd (KRO)          Letterschool (Boreaal)
 

  •