01-10-2019

Tweede campagne 'eerst checken, dan klikken' van start

Vandaag gaat de tweede campagne ‘eerst checken, dan klikken’ van start. De campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid wil burgers waarschuwen voor verschillende vormen van phishing. De campagne verwijst naar veiliginternetten.nl voor meer informatie. 

Een e-mail, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om gegevens te achterhalen of mensen over te halen om geld over te maken. Dit heet phishing. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen veel geld afhandig maken. Het is dus belangrijk om alert te zijn. Om deze reden is het ministerie van Justitie en Veiligheid in mei gestart met deze campagne, in samenwerking met de convenantpartners.

1 oktober gaat de tweede campagne van start, waar alle convenantpartners samen enthousiast aan hebben gewerkt. Een van de convenantpartners is Veiliginternetten.nl, waar de campagne naar verwijst. Op deze website kan men terecht voor tips, tricks en praktische stap-voor-stap-uitleg over hoe zij phishing kunnen voorkomen. Ook is er een ‘checkjelinkje’ waar men kan controleren of een link malware of phishing bevat en is er een quiz waar kennis van phishing kan worden getest.

ECP bedenkt de communicatiestrategie voor Veiliginternetten.nl, voert deze uit (zowel on- als offline) en is verantwoordelijk voor het beheer van de website.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig