23-10-2012

Topsprekers op Jaarcongres ECP

Het programma van het Jaarcongres ECP vult zich gestaag met namen als: Erik Akerboom (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), Jan Kees de Jager (minister van Financiën en voormalig ICT-ondernemer) en Finse Digital Champion Linda Liukas. Ook de Prins van Oranje brengt een bezoek aan het congres op 15 november 2012.

 

Tijdens het Jaarcongres ECP gaan verschillende sprekers uit overheid en bedrijfsleven en vanuit diverse sectoren met elkaar in gesprek over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van ICT zoals privacy, standaardisatie, open data, digitale vaardigheden en cyber security.

 

De plenaire opening van het congres staat in het teken van cyber security. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is daarbij aanwezig als lid van de Raad van Advies van ECP. Daarnaast woont hij een demonstratie bij van meldknop.nl. Deze site is voor en door jongeren ontwikkeld voor hulp bij problemen op internet. Tot slot ontmoet de Prins leden van de Digiraad, de jongerenraad van het programma Digivaardig & Digiveilig, om te praten over veilig internet voor kinderen en tieners.

Cyber security is het hoofdthema van de plenaire opening vanwege de Alert Online Week, waarin het Nationaal Cyber Security Centrum, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en ECP hoofdpartners zijn. De heer E. Akerboom, Nationaal Coördinator terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat in zijn speech in op de unieke gezamenlijke aanpak van veiligheid in Nederland.

Tijdens de plenaire afsluiting staat ‘ICT voor de economie’ centraal, waarin onder anderen Jan Kees de Jager, minister van Financiën en Digital Champion van Finland Linda Liukas het woord nemen. Linda Liukas spreekt niet alleen over het belang van digitale vaardigheden voor de economie, maar ook voor individuen en in het bijzonder voor meisjes.

In diverse parallelle sessie komen diverse thema’s in relatie tot ICT en de informatiesamenleving aan bod, zoals de Nederlandse concurrentiekracht, cyber security, privacy, maatschappelijke acceptatie van diensten, digitale vaardigheden en interoperabiliteit. Elke sessie heeft zijn eigen karakter: kiest u voor deelname aan een debat, laat u zich inspireren, inhoudelijk voeden door een expert of hoort u liever een case uit de praktijk?

 

Bezoek voor meer informatie over het programma van het Jaarcongres ECP de congreswebsite www.jaarcongresecp.nl en download de Jaarcongres ECP app in de App Store of Google Play Store.

Gratis deelname:
Deelname aan het Jaarcongres ECP is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden via het online inschrijfformulier op de website.