19-12-2013

Tineke Netelenbos een van de vijftig meest inspirerende tech-vrouwen

De Inspiring Fifty – lijst is bekendgemaakt tijdens TEDxAmsterdamWomen.

De Inspiring Fifty vraagt aandacht voor succesvolle Nederlandse vrouwen in de technologie en zakenwereld. De vrouwen op de lijst hebben een technologiebedrijf opgericht of werken er op het hoogste niveau, zijn actief in het promoten van ondernemerschap en inspireren met een topcarrière binnen het bedrijfsleven of als ondernemer. Binnen Nederland zijn talloze rolmodellen waaraan vrouwen zich kunnen spiegelen.

“Ik vind het een hele eer om op deze lijst te staan. Het is een prachtig initiatief dat helpt bij het zichtbaar maken van het vele vrouwelijk talent binnen de Nederlandse IT-sector. Als Digital Champion onderstreep ik het belang van dit talent voor ons bedrijfsleven en onze samenleving.”, aldus Tineke Netelenbos. 

Volgens initiatiefnemers van de lijst, Janneke Niessen en Joëlle Frijters van Improve Digitale, is het broodnodig dat het standaard beeld van de succesvolle techondernemer of inspirator  als man wordt bijgesteld. De lijst is tot stand gekomen met input van journalisten, mensen uit het bedrijfsleven en andere influencers en experts. Ook Neelie Kroes, vicepresident van de Europese Commissie (verantwoordelijk voor de Digitale Agenda), staat op de lijst en ondersteunt het initiatief.

Bekijk de lijst op: www.inspiringfifty.com