24-09-2020

Terugkijken: iBestuur Congres - Parlementaire grip op digitalisering

Op 11 september vond het iBestuur Congres plaats, waarvan ECP samenwerkingspartner is en betrokken bij verschillende sessies. ECP-directeur Arie van Bellen nam deel aan de sessie over parlementaire grip op digitalisering. 

De tijdelijke commissie Digitale toekomst die in mei van dit jaar haar eindrapport presenteerde had als opdracht te onderzoeken hoe de Tweede Kamer meer grip kan krijgen op het onderwerp digitalisering. De commissie adviseert de instelling van een vaste Kamercommissie Digitale Zaken en zal onder meer als taak hebben andere commissies op het dossier van digitalisering te ondersteunen. Tijdens het debat werd besproken op welke wijze een succesvolle invulling kan worden gegeven aan de adviezen van de commissie.

Deelnemers aan dit debat waren Kathalijne Buitenweg, lid Tweede Kamer (GL) en voorzitter van de tijdelijke commissie Digitale Toekomst, Zsolt Szabo, Vice President Business Innovations in de publieke sector bij Capgemini en oud lid Tweede Kamer (VVD) en in die functie woordvoerder ICT/digitale overheidsdienstverlening, en Arie van Bellen. U kunt de sessie hier terugkijken.