06-01-2012

Terugblik NL IGF 2011

Programma coördinator NL IGF, Marjolijn Bonthuis, blikt terug op de inspanningen van het NL IGF (Nederlands Internet Governance Forum) van het afgelopen jaar.

"Tijdens de verschillende activiteiten heeft NL IGF het belang van internationale samenwerking op het terrein van internet governance actief uitgedragen. Dit jaar hebben we de NL IGF communicatiemotor nog harder laten draaien, we lanceerden de website NLIGF.nl en we spraken u vaker via sociale media als Twitter en LinkedIn. Uiteraard hebben we ook de nodige offline ontmoetingen gefaciliteerd. Zo organiseerden we in mei een debat over Cyber Security waar onder anderen voormalig commandant der strijdkrachten Dick Berlijn een presentatie gaf en discussieerden we tijdens een seminar over verschillende aspecten van Cloud Computing, een van de emerging issues van het IGF. En laten we het eerste heuse NL IGF event in de Koninklijke Schouwburg niet vergeten! Zo’n honderd bezoekers debatteerden over ontwikkelingen en verschillende internetvraagstukken. Wij zijn er trots op dat we daar politici als Martijn van Dam, Jhim van Bemmel, Mariko Peters, Judith Sargentini en Marietje Schaake ook mochten verwelkomen. Want het IGF mag ook op de politieke agenda niet ontbreken. Meer dan 10 verschillende organisaties vulden een workshop in en dachten met ons mee over wat Nederland zou moeten meenemen naar het IGF in Kenia. De avond voorafgaand aan het NL IGF event organiseerden we een studentendebat waar we Karlijn Marchildon leerden kennen, zij won het ticket naar het IGF als beste studentdebater en heeft daar met flair jong Nederland vertegenwoordigd.

 

Het Internet Governance Forum zelf in september in Nairobi (Kenia) was voor Nederland een groot succes. Niet eerder reisde zo’n gevarieerde en enthousiaste groep deelnemers, met veel nieuwe gezichten, af naar de conferentie. We werden er zelfs uitgenodigd door de Nederlandse Ambassadeur in Kenia, Joost Reintjes,  voor een diner en brachten werkbezoeken aan jonge ICT ondernemers. Enorm inspirerend!
Natuurlijk hoop ik u ook in 2012 weer te mogen verwelkomen bij een van de NL IGF bijeenkomsten om uw betrokkenheid bij het NL IGF te benadrukken en u te enthousiasmeren mee te gaan met de delegatie naar het IGF 2012 in Azerbeidzjan.

Houdt u de NL IGF website en sociale media kanalen van NL IGF in de gaten, want ook in 2012 staat er weer een NL IGF event op stapel."

 

Bezoek voor meer informatie www.nligf.nl