07-12-2011

Succesvol Jaarcongres ECP-EPN 2011

Op 17 november 2011 vond het Jaarcongres ECP-EPN plaats in het Circustheater te Den Haag. Meer dan 600 bezoekers lieten zich inspireren door visies op ICT van sprekers uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap.
 

Aan de hand van de sectoroverschrijdende thema’s Maatschappij, Toekomst en Toepassing, konden de bezoekers hun ervaringen en kennis delen, visies en oplossingen uitwisselen en hun blik op de toekomst aanscherpen. Bijvoorbeeld over: hoe investeringen in ICT en innovatie kunnen leiden tot productiviteitsstijging; hoe ICT als katalysator voor verandering in organisaties en in de samenleving fungeert; hoe ICT kan bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening van bedrijven en overheid. Uiteraard stonden ook maatschappelijke mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van veiligheid, verantwoordelijkheid en vaardigheid op de congresagenda.

Naast de drie themasessies (Maatschappij, Toepassing en Toekomst) stond er een aantal side events op het programma, zoals een ochtendsessie voor de vroege vogels over ‘slacktivisme’, de impact van actievoeren met een paar muisklikken, een sessie over privacy en identiteitsbeheer georganiseerd door TNO waar het expertisecentrum ‘Privacy & Identity Lab’ werd gelanceerd. Ook was er een sessie over de Europese en Nederlandse Digitale Agenda’s en hoe lokale overheden hiermee aan de slag zijn, Going Local. Uiteraard werden ook dit jaar de IPv6 Awards uitgereikt.

Het congres werd afgesloten met een plenair programma waar Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) een Lecture gaf over de impact van ICT op onze samenleving. Bertholt Leeftink (DG Ondernemen & Innovatie, ministerie EL&I) gaf zijn visie op de digitale impuls voor de economie. Dagvoorzitter was, evenals vorig jaar, Charles Groenhuijsen (auteur, verslaggever, presentator).
www.jaarcongresecp-epn.nl

 

Bekijk hieronder de compilatievideo van het congres. De presentaties, foto’s en compilatiefilms van de dag vindt u op de impressie van de congrewebsite.

Noteer alvast de volgende editie van het Jaarcongres ECP-EPN in uw agenda: 15 november 2012!