11-04-2016

Studenten bedenken big-data oplossingen tijdens Xomnia datathon

De datathon werd georganiseerd door Xomnia, een organisatie die bedrijven ondersteunt bij big data-gerelateerde uitdagingen en kansen. Met de door bedrijven beschikbaar gestelde data werden de studenten uitgedaagd om nieuwe inzichten te vinden, modellen te bouwen die kunnen helpen bij het begrijpen van de huidige situatie, het duiden van een beeldvorming alsook het oplossen van de problematiek.

Enkele belangrijke aspecten van data science die werden aangeduid: Het belang van beschikbare en waardevolle gegevens; het zoeken naar een duidelijke vraag die beantwoord kan worden; verwerven van domeinkennis.

Zoals vaker kwam een van de grootste problemen naar voren: Veel gefragmenteerd, niet-geverifieerde data en, tegelijkertijd een gebrek aan data. Niettemin zijn alle teams erin geslaagd om meerdere datasets te koppelen en aan te tonen hoe de gegevens gebruikt kunnen worden.

Aan het einde van de dag werden alle ideeën door de teams gepresenteerd. De jury heeft het model met de titel “Data Driven Approach to Select Maritime Protected Areas” gemaakt door Cognac, Nijmegen, tot het winnende idee verkozen. 

Een indruk van alle resultaten en winnaars van de datathon vindt u hier.

Lees meer over HCA-ICT op dutchdigitaldelta.nl.

Bekijk ook de aftermovie:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video