28-12-2017

Sterke Nederlandse inbreng op het Wereld Internet Governance Forum in Genève

Van 18 tot 21 december vond het Wereld Internet Governance Forum plaats in Genève, een internationaal debat over de toekomst van het internet. Thema dit jaar was ‘Shape Your Digital Future’. NL IGF vindt het belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Dit jaar was de Nederlandse vertegenwoordiging overweldigend met meer dan 50 deelnemers. En ook de inbreng in panels, workshops, open fora en vanuit de zaal mocht er zijn.. Zo organiseerden Young NL IGF vertegenwoordigers Vanessa Berning en Wilma Westenberg de sessie ‘Fake news and possible solutions to access information’, Wout de Natris (De Natris Consult) een sessie over ‘strengthening cooperation in the context of the IGF: celebrating successes’, het Ministerie van J&V ism Cyber Security Raad een open forum over ‘the new Corporate Digital Responsibility; duties of care and the Internet of Things’ en ‘Protecting Human Rights Online: the Freedom Online Coalition’ en het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) een open forum over ‘A Global Agenda on Cyber Capacity Building: outcome GCCS2017 ’. Naast de georganiseerde sessies, spraken veel Nederlandse delegatieleden in panels. Bekijk hier het overzicht van alle sessies en workshops met Nederlandse inbreng.

Nederlandse overheid verlengt donateurschap wereldforum Op de bijeenkomst werd ook breed bekendgemaakt dat de Nederlandse overheid haar donateurschap van dit wereldforum voor een open, vrij en veilig internet met 5 jaar heeft verlengd!

NL IGF stand NL IGF was samen met het GFCE vertegenwoordigd met een stand op de netwerkvloer. Gekleed met delfts blauwe tegels en uitspraken van NL IGF bijeenkomsten was het een mooie publiekstrekker. Bezoekers konden Digiducks en postkaarten met quotes meenemen. Foto: Glenn McKnight Delegatiediner Op dinsdag 19 december was er het traditionele diner voor de Nederlandse vertegenwoordiging op het IGF. Dit diner zorgt voor verbondenheid met de Nederlanders in het organiserende land, inzicht in de nationale vraagstukken en het draagt vooral ook bij aan het opvoeren van de awareness en betrokkenheid van delegatieleden. Een groep van 35 Nederlandse deelnemers kwamen bijeen bij restaurant ‘Au Petit chalet’ en genoten van een Zwitsers kaasfondue.

Bezoek www.nligf.nl voor meer informatie.