prof. dr. Barry Derksen


“De basis van Agile is om het zo snel mogelijk onder controle te krijgen zodat je echt behendig waarde kan toevoegen.”

prof. dr. Barry Derksen MSc MMC CISA CGEIT, member of the board Secure Software Alliance

Ondernemend is Barry actief als mede-ondernemer bij i-InC.nl, CISO / manager Risk & Security bij een financiële instelling en professor IT management en innovatie / auditing. Daarnaast heeft hij diverse ondernemers geholpen om succesvol te groeien.

Onderzoekend is hij actief bij Secure Software Alliance en ISACA waarbij hij bij beide bestuurslid is. Hij vervat zijn onderzoeksresultaten in artikelen en boeken waaronder: “Agile Secure Lifecycle Management”, “Discover the IT Cherry” en het bestverkochte IT boek in Nederland: “Trends in Business, IT & OT”. Het boek Trends in Business, IT & OT is een echte bestseller met meer dan 350.000 verkochte exemplaren.

Onderwijzend vervult hij vele lezingen, dagvoorzitter schappen en colleges op de gebieden Agile Cyber Security, IT Risk & Control, auditing, Trends in IT, IT governance & management en soft skills in IT. Samen met prof.dr. Yuri Bobbert & prof.dr. Hans Mulder werkt hij aan Agile Secure Lifecycle management binnen de Masterclass Information Security Management van de Antwerp Management School