Peter Verkoulen


Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition

Peter werkt al 25 jaar op het grensvlak van inhoud, commercie, ontwikkeling en management in de ICT. Momenteel werkt hij als bouwer van ecosystemen, business developer, interim manager, tekstschrijver, spreker en moderator vanuit zijn eigen BV: Petros Business Development BV.

Sinds september 2019 is hij de coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition.

Daarvoor was hij ruim 4 jaar CEO van de Brightlands Smart Services Campus. Met zijn team bouwde hij van de grond af aan een ecosysteem van grote bedrijven en instellingen, MKB bedrijven, startups, studenten en wetenschappers die samen innoveren op het gebied van de digitale transformatie. Blockchain en kunstmatige intelligentie zijn belangrijke technologiedomeinen binnen de BSSC.

Daarvoor werkte Peter lang aan grote outsourcing trajecten: inhoudelijk, commercieel en als directie-verantwoordelijke. Ook in deze trajecten werd het steeds belangrijker om in ecosystemen te denken.

Zijn inhoudelijke basis wordt gevormd door een studie Informatica (met een minor Bedrijfskunde) aan de TU Eindhoven, een promotietraject aan diezelfde universiteit, en een aantal wetenschappelijke posities na zijn promotie bij de universiteiten van Eindhoven, Twente en Maastricht.