Mona Keijzer


“Het kabinet wil Nederlanders weer vertrouwen in de toekomst geven. Als staatssecretaris van Economische zaken en Klimaat wil ik zeker ondernemers vertrouwen geven. Ik heb daarbij extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf: hét fundament van Nederland met werk voor vier miljoen mensen. Samen met bedrijven ons goede ondernemersklimaat verder versterken. Dat is mijn inzet. Bedrijven groot of klein, al hier gevestigd of net gestart, van familiebedrijf tot multinational: ze kunnen allemaal bijdragen aan ontwikkelingen die de wereld vooruit helpen en zorgen voor banen en welvaart in Nederland.”

Mr.drs. M.C.G. (Mona) Keijzer begint haar loopbaan in januari 1991 als juridisch beleidsmedewerker bij de gemeente Waterland. Van 1993 tot 1994 is zij managementtrainee bij de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna bekleedt zij juridische functies bij de Inspectie Milieuhygiëne Gelderland en de gemeente Almere.

In 1998 wordt Mona Keijzer wethouder en locoburgemeester van de gemeente Waterland. In 2006 treedt zij in dienst bij Abma Schreurs Advocaten en Notarissen (Purmerend) als advocaat en gecertificeerd mediator. In 2007 wordt zij wethouder van Purmerend.

In 2012 wordt Mona Keijzer Tweede Kamerlid voor het CDA, met de portefeuille langdurige zorg (ouderen en gehandicapten), later als woordvoerder ziekenhuiszorg, asiel- en migratie- en integratiebeleid.

Op 26 oktober 2017 is Mona Keijzer benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III.