Mieke van Ulden


Na haar studie Human Ecology ging Mieke van Ulden in de Verenigde Staten aan de slag bij diverse telecombedrijven. Ze stond 11 jaar operationeel aan het roer van diverse organisaties. In deze periode heeft ze naast haar werk een rechtenstudie afgerond. Door haar rol als leidinggevende van diverse organisaties heeft ze het vermogen om structuren aan te brengen, partijen te activeren, mobiliseren en samen te brengen. En dat is precies waar Mieke zich bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving voor inzet in de rol van projectadviseur. Ze houdt zich bezig met de projecten Partnering Trust, privacy, real time bidding en artificiële intelligentie.

Mieke: “Digitalisering is een tweede wereld. Ik heb in mijn jaren als managing director ervaren dat niet iedereen weet hoe ze in deze wereld uit de voeten kunnen komen. Het is complex en vaak als mensen net iets onder de knie hebben, verandert het weer.” Daarnaast begrijpt ze vanuit zakelijk oogpunt dat voor veel bedrijven er een businessmodel achter hun online diensten zit en deze continue bezig zijn met het ontwikkelen daarvan. Mieke is ervan overtuigd dat bedrijven een goed businessmodel kunnen hebben waarbij ook de privacy van de gebruiker wordt gewaarborgd.  

“Vanuit een onafhankelijke rol houd ik mij bezig met hoe we deze wereld voor de verschillende partijen goed kunnen inrichten, zodat iedereen vertrouwen heeft in de digitalisering. Om dit vertrouwen te bevorderen zet ik mij in voor de open dialoog met alle partijenDoor het gezamenlijk maken van afspraken, waarbij de veiligheid, betrouwbaarheid en privacy van alle partijen gewaarborgd zijn, komen we tot een digitale samenleving voor iedereen.”