Micky Adriaansens


Micky Adriaansens is sinds 10 januari 2022 minister van Economische Zaken en Klimaat. Van 11 juni 2019 tot 10 januari 2022 was zij Eerste Kamerlid voor de VVD, waar ze voorzitter werd van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor had ze een carrière als advocaat met haar eigen praktijk in gezondheidsrecht, waarbij zij zowel patiënten als artsen bij stond in conflicten. Later werd zij senior-adviseur in de zorg bij een ander advocatenbureau. Ook heeft ze verschillende bestuursfuncties bekleed, zoals directrice van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en directievoorzitter van TwynstraGudde.  

Nederland heeft een sterke economie, maar die welvaart is niet vanzelfsprekend. Ik wil dat ons land een aantrekkelijke plaats blijft om te ondernemen. Door nu in te zetten op innovatie, digitalisering en verduurzaming zorgen we voor banen en inkomsten, ook in de toekomst.

Tijdens het plenaire programma zal Micky Adriaansens het digitale beleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met ons delen.