Hind Dekker-Abdulaziz


Hind Dekker-Abdulaziz werkte vier jaar als gemeenteraadslid voor D66 in Utrecht voordat ze in 2022 voor de D66 in de Tweede Kamer stapte. Als Kamerlid houdt zij zich bezig met digitale overheid, binnenlandse zaken, inlichtingendiensten en persoonsgegevens. Als consultant bij een adviesbureau op het gebied van elektronische communicatie deed ze ervaring op over het thema digitalisering. Dit jaar staat Hind op nummer 46 van de kieslijst van D66.

Daarnaast is Hind één van de genomineerden die dit jaar kans maakt op de titel ‘Meest Digibewuste Kamerlid’. Sinds 2021 wordt de verkiezing voor het ‘Meest Digibewuste Kamerlid’ georganiseerd door ECP in samenwerking met de Digitale Binnenhof Academy.

“Sinds 2022 is Hind Tweede Kamerlid voor de D66 waar zij onder andere ICT & privacy en digitale overheid in haar portefeuille heeft. De Mensenrechtentoets op algoritme, het algoritmeregister, en de strijd tegen Big Tech zijn hoogtepunten uit haar werk als Kamerlid het afgelopen jaar,”, aldus de jury.

Op het ECP Jaarfestival zal Hind deelnemen aan het panel tijdens de sessie Politiek Café – Digitalisering centraal met oog op de verkiezingen.