Hawre Rahimi


Hawre Rahimi was lange tijd actief in de Gemeenteraad van Weesp voordat hij in 2020 werd gekozen als Tweede Kamerlid voor de VVD. Namens de VVD zit hij in de Tweede Kamercommissie Digitale Zaken en is hij woordvoerder voor BZK Informatiesamenleving en Logius.

Daarnaast is Hawre één van de genomineerden die dit jaar kans maakt op de titel ‘Meest Digibewuste Kamerlid’. Sinds 2021 wordt de verkiezing voor het ‘Meest Digibewuste Kamerlid’ georganiseerd door ECP in samenwerking met de Digitale Binnenhof Academy.

“Met zijn academische achtergrond in informatica en werkervaring in de IT draagt Hawre als Kamerlid zeer waardevolle kennis met zich mee. Hij blijft actief verbonden met de IT en tech sector; zijn aanwezigheid op congressen en evenementen siert hem niet alleen als Kamerlid, maar geeft ook blijk van zijn intrinsieke motivatie als het op digitalisering aankomt,”, aldus de jury.

Op het ECP Jaarfestival zal Hawre deelnemen aan het panel tijdens de sessie Politiek Café – Digitalisering centraal met oog op de verkiezingen.