Geert-Jan Bogaerts


Onze ambitie is om online een veilige omgeving te creëren waar publieke waarden niet worden bedreigd maar beschermd. We laten zien hoe dat niet alleen bij mooie woorden blijft, maar ook wordt omgezet in praktische handvatten voor beleid en bedrijfsvoering.

Geert-Jan Bogaerts is initiatiefnemer en voorzitter van de PublicSpaces coalitie, die als doel heeft het publieke domein op internet te versterken. Hij geeft leiding aan de afdeling Innovatie en Digitale Media van de VPRO en is verantwoordelijk voor digitale ontwikkeling, innovatie en distributiestrategie als lid van het management team. Daarnaast is hij ondernemer in zijn nieuwe media adviesbureau Raker. Hij doceerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, adviseerde over nieuwe mediastrategieën, gaf lezingen en leidde workshops bij verschillende media- en marketingbedrijven.
Geert-Jan is journalist en redacteur met meer dan 15 jaar ervaring in financiële verslaggeving en internationale politieke en economische zaken bij de Volkskrant. Internationale ervaring tijdens langdurig verblijf in de VS, Noord-Afrika/Midden-Oosten, België. Betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe media/internetstrategie bij de Volkskrant.

Geert-Jan spreekt tijdens de sessie Vertrouwen in verkiezingen op het ECP Jaarfestival.