Eppo van Nispen tot Sevenaer


Eppo van Nispen tot Sevenaer is een veelgevraagd meedenker en spreker vanwege de unieke verbindingen die hij weet te leggen tussen de digitale wereld en de menselijke maat. Daarnaast is hij geregeld te gast in programma’s als Op1.

Eppo is van oorsprong televisieprogramma-maker, maar heeft daarnaast altijd gewerkt aan zijn “maatschappelijke ding”, nl. de impact van digitalisering met name op het gebied van informatievoorziening – met als eerste missie de modernste bibliotheek ter wereld te bouwen, DOK in Delft. In 2008 werd DOK in een Amerikaans onderzoek uitgeroepen tot modernste bibliotheek ter wereld. Daarnaast werd deze bibliotheek door een vakjury bekroond tot “Beste bibliotheek van Nederland”. Van Nispen werd daarna directeur van de CPNB, de stichting die verantwoordelijk is voor de grootste leescampagnes in Nederland zoals de Kinderboekenweek, de Boekenweek en Nederland leest.

Op dit moment is Eppo directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het state-of-the-art mediacultuur instituut van Nederland dat over een van de grootste data-collecties van Nederland beschikt. Vanuit die rol is Van Nispen kwartiermaker Cultuur en Media van de NL AIC (de Nederlandse AI Coalitie). Tevens is hij ambassadeur van de Maatschappelijke Coalitie Over Informatie Gesproken.

“De dialoog die wij hier voeren is de belangrijkste van deze ECP-dag. Een must voor hen die de wereld echt beter willen maken zonder economisch in te leveren.”