Barbara Kathmann


Barbara Kathmann begon als raadslid, fractievoorzitter en wethouder in Rotterdam, voordat ze de Haagse politiek in stapte. Haar hart ligt bij economische vernieuwing, want niet langer het snelle geld, maar mens en de wereld moeten centraal staan. Voor de nationale verkiezingen van dit jaar staat ze op nummer 18 van de kandidatenlijst PvdA/Groenlinks.

Daarnaast is Barbara één van de genomineerden die dit jaar kans maakt op de titel ‘Meest Digibewuste Kamerlid’. Sinds 2021 wordt de verkiezing voor het ‘Meest Digibewuste Kamerlid’ georganiseerd door ECP in samenwerking met de Digitale Binnenhof Academy.

“Barbara richtte zich als wethouder van Rotterdam al op het belang van digitalisering. Haar ervaring is dan ook onmisbaar in de vaste Tweede Kamercommissie Digitale Zaken. Afgelopen jaar heeft Barbara zich als Kamerlid onder andere ingezet voor een integraal plan voor duurzame digitalisering,”, aldus de jury.

Op het ECP Jaarfestival zal Barbara Kathmann tijdens de plenaire opening twee papers van de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering in ontvangst nemen.