25-03-2010

Sociale Zaken, Economische Zaken, UWV WERKbedrijf, FNV en het programma Digivaardig & Digibewust maken werk van digivaardigheid

‘Klik & Tik. Het internet op.’ oefenprogramma voor 1.6 miljoen digitaal analfabeten

In de Centrale Bibliotheek in Den Haag onderstrepen dinsdag 30 maart het UWV WERKbedrijf, de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken, het FNV en het programma Digivaardig & Digibewust de noodzaak van een gezamenlijke aanpak van digivaardigheid voor 1.6 miljoen digitaal analfabeten. 1 op de 10 Nederlanders is digitaal onvoldoende vaardig en loopt daarmee een aanzienlijke sociale en economische achterstand op. De partijen slaan de handen ineen om de sociaal economische positie van deze mensen te verbeteren, onder andere door het aanbieden van een nieuw laagdrempelig online oefenprogramma ‘Klik & Tik. Het internet op.’ In Den Haag starten dinsdag het UWV WERKbedrijf en de Openbare Bibliotheek de pilot ‘Maatschappelijke Digistage’ waarbij stagiairs uit het voortgezet onderwijs in de bibliotheek klanten van het UWV WERKbedrijf begeleiding geven bij het doorlopen van‘Klik & Tik’. Het internet op.’.  De pilot Maatschappelijke Digistage is een initiatief van EZ/Digivaardig & Digibewust, het UWV en de bibliotheek Den Haag.

 

Onder leiding van Arie van Bellen, directeur van ECP-EPN voeren José Hilgersom, Directeur-Generaal Participatie en Inkomenswaarborg, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nicole Kroon, directeur ICT&T, Ministerie van Economische Zaken, André Timmermans, directeur UWV Werkbedrijf, Leo Hartveld, federatiebestuurder FNV en Tineke Netelenbos, programmaraad Digivaardig & Digibewust een Ronde Tafel Gesprek over het grote sociale en economische belang van digivaardigheid.

Het programma op 30 maart duurt van 11.00-12.30 uur.

 

Voor meer informatie over deze besloten werkbijeenkomst kunt u contact opnemen met het secretariaat van Digivaardig & Digibewust, via tel: 070-4190309.