06-09-2017

Sextingcampagne 'Hou het lekker voor jezelf' van start

Vandaag is de nieuwe sextingcampagne ‘Hou het lekker voor jezelf’ van start gegaan gericht op het doorsturen van naaktfoto’s of –video’s. De campagne maakt jongeren bewust van de gevolgen van het doorsturen van naaktbeelden en is een initiatief van Free a Girl, Fier en Helpwanted. De website www.houhetlekkervoorjezelf.nl biedt jongeren, ouders en scholen informatie over sexting en deelt ervaringsverhalen, facts en tips. Daarnaast kunnen jongeren chatten met hulpverleners over sexting en de gevolgen hiervan. Verschillende bekende Nederlanders doen mee en verspreiden de boodschap via social media.

Sexting

Sexting is het sturen van sexy berichten, foto’s of filmpjes, bijvoorbeeld in het ondergoed of helemaal naakt. Met het doorsturen van naaktfoto’s of –video’s kan iemands leven behoorlijk verwoest worden. Sommige jongens en meiden worden zelfs bedreigd of gechanteerd. De campagne zet jongeren aan tot denken. Wat moeten zij doen met foto’s of video’s die ze van anderen ontvangen? Doorsturen? Of hou je ze lekker voor jezelf?

Not sharing is caring

Ook RUMAG, een humoristisch en rebels platform, vraagt aandacht voor de boodschap van de campagne. Speciaal voor de campagne zijn er t-shirts gemaakt met quotes die jongeren moeten aanspreken. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan hulp voor slachtoffers van sexting. Het BNN-programma Spuiten en slikken besteedt aandacht aan de campagne met een speciaal programma over dit onderwerp dat op 19 september uitgezonden wordt. Bekijk hier de video https://www.youtube.com/watch?v=Jn4XqqDpCqw