15-04-2013

Scholieren strijden om prijs voor de beste app in de DigiBattle

De Digibattle is van start, een initiatief van Digivaardig & Digiveilig. De Digibattle is de landelijke wedstrijd waarbij scholieren in teams een app bedenken op het gebied van liefde, geldgebrek of het verbeteren van records van zichzelf of van anderen. Het team met het beste plan voor een app wint de Digibattle en wint daarmee professionele ondersteuning om de app daadwerkelijk te realiseren. Scholieren kunnen hun app tot 1 juni inzenden via www.digibattle.nl. De winnaar wordt tijdens de landelijke finale op 14 juni gekozen.

 

De Digibattle daagt scholieren uit met slimme oplossingen te komen voor herkenbare alledaagse vraagstukken. Daarbij wordt hun creativiteit en ondernemendheid gestimuleerd en maken zij kennis met de diversiteit en mogelijkheden van ICT. “De Digibattle laat scholieren zien dat werken aan ICT creatief en inventief is” stelt Tineke Netelenbos, voorzitter van Digivaardig & Digiveilig en namens de Europese Unie Digital Champion van Nederland. “Onze samenleving vraagt steeds om nieuwe oplossingen voor nieuwe vraagstukken. Het slim kunnen toepassen van de nieuwste technologie en ICT is daarbij cruciaal.”

 

De wedstrijd
Op 1 juni moeten de inzendingen binnen zijn via de site www.digibattle.nl. Alle inzendingen worden beoordeeld op onder andere creativiteit en uitvoerbaarheid. Zes finalisten mogen hun plan voor de app op 14 juni presenteren aan de jury.  De jury bestaat uit Claire Boonstra (mede-oprichter van de wereldberoemde app Layar en Young Global Leader van het World Economic Forum), Midas Kwant (de 15-jarige app-ondernemer, bekend van DWDD) en ondernemer en inspirator Jake Blok.

 

Over de Digibattle
De Digibattle is een initiatief van het programma Digivaardig & Digiveilig. De wedstrijd is ontwikkeld en wordt georganiseerd door BureauQ in samenwerking met ECABO, het kenniscentrum voor onder andere ICT-Onderwijs. Jongeren in het hele land worden bereikt door medewerking van honderden scholen en hun ICT docenten.