30-01-2013

Safer Internet Day Talkshow: online rights & responsibilities

Op 5 februari organsieert Digibewust (onderdeel van Digvaardig & Digiveilig) de Safer Internet Day Talkshow over Online rights and responsibilities. Aan tafel jongeren, ouders en opvoeders. Maar ook de overheid, politie en het bedrijfsleven praten mee. Als basis voor de discussie dient het onderzoek dat Digibewust heeft laten uitvoeren onder jongeren en hun ouders over de problemen die ze ervaren en hun beleving ten aanzien van hun eigen online rechten en verantwoordelijkheden en wanneer zij de verantwoordelijkheid bij iemand anders leggen. 

 

Moet iedereen online kunnen zeggen en delen wat hij wil?

Wie is waarvoor verantwoordelijk en tot hoe ver?

Waar blijft toch nog onduidelijkheid over bestaan?

Hoe kunnen we gezamenlijk zorgen voor een sociaal en veilig internet? 

 

SAFER INTERNET DAY TALKSHOW

Online rights and responsibilities

5 FEBRUARI 2013

Locatie: Sociëteit de Witte, Den Haag

Tijd: 13.30-16.30 uur

Aanmelden: info@digivaardigdigiveilig.nl 

 

Wat kan en doet de Rijksoverheid? Bedrijven als KPN, UPC, Vodafone en ook de gaming industrie dragen ieder op eigen wijze bij aan een veiliger en socialer internet. Maar weten ouders dat ook of negeren zij bewust of onbewust de mogelijkheden die worden aangeboden? Hoe kijkt de politie aan tegen de veranderende politiële jeugdtaak? Terwijl  ‘Project X’ volledig uit de hand liep bleef ‘project Snowball’ een groot feest. Wat vraagt de kracht van social media van de huidige bestuurders? En hoe moeten ze zich weren tegen bijvoorbeeld haatmail? Is dat inherent aan de functie of moet de samenleving online worden opgevoed? En waarom krijgt de ene school het wel voor elkaar mediawijsheid op  het ‘schoolmenu’ te krijgen en ontbreekt het andere scholen aan tijd, geld of ‘gewoon’ kennis? We  horen het graag van een pionier uit het onderwijsveld! 

 

We gaan ook in gesprek met de politiek over de nut en noodzaak van een goed jeugdbeleid, waar online volledig in geïntegreerd is en zijn verheugd dat Brigitte van der Burg, woordvoerder jeugdbeleid VVD, deze middag aan kan schuiven. 
 

Bekijk hier het programma van de middag. 

 

Praat mee en meld u aan via info@digivaardigdigiveilig.nl 

 

Over Safer Internet Day

Safer Internet Day (SID) wordt ieder jaar georganiseerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. SID heeft als doel om veilig en verantwoord gebruik van internet en mobiele telefoons door kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen. De editie van 2013 is de 10de op rij. Op www.saferinternetday.org zijn naar aanloop van 5 februari de activiteiten te vinden die in diverse landen worden georganiseerd.