17-10-2018

Safer Internet Centre partner Ouders Online in nieuwe handen

22 jaar na de start – in 1996 – is Ouders Online overgedragen aan Good Parents. Voor oprichters Justine Pardoen en Henk Boeke bleek het de hoogste tijd om dé lifeline voor ouders door te geven aan een nieuwe generatie.Ouders Online is een begrip  onder ouders. Justine en Henk waren in 1995 hun tijd ver vooruit met het ontwikkelen van een online platform.Ouders Online was altijd al spraakmakend. Met rechtszaken, Kamervragen, succesvolle lobby-acties en al. Eigenwijs, standvastig, grondig, onafhankelijk, en altijd in de voorhoede. Dat roemruchte verleden is inmiddels beschikbaar als artikel.

Voor ECP is Ouders Online, samen met Mijn Kind Online, sinds de start van het programma Digibewust, later Digiveilig en nu veiliginternetten.nl onder de vlag van het Safer(Better) Internet for Kids programma van de EU een trouwe en bijzonder deskundige partner op het gebied van internetopvoeding.  Samenwerkingen waren er met name op de vraagstukken rondom opgroeiende pubers: jongeren, zoals de debatten over seks en internet, voorlichtingsmateriaal over sexting en de website weetwatzegamen.nl.

Gelukkig gaan deze Godparents  niet stilzitten. Henk Boeke gaat zich richten op computational thinking, big data, en privacy. Hij blijft bereikbaar via henk@ouders.nl. Justine Pardoen blijft actief in haar bedrijf Bureau Jeugd & Media, en gaat meer aandacht besteden aan haar praktijk voor denkgesprekken (zie: DeDenkruimte.nl en @JustineP op Twitter). Om hun kennis en ervaring niet verloren te laten gaan, zetten ze daarnaast samen het nieuwe bedrijf ‘Oudersinfo.nl’ op voor ouderschaps-consultancy.