11-03-2021

RELX deelnemer ECP: 'Gemeenschappelijke aandachtsgebieden'

Over RELX

RELX levert informatieanalyses aan klanten over de hele wereld in onder meer de academische, juridische en medische sector. De 33.000 medewerkers, waarvan er bijna 10.000 in de technologie werken, zijn actief in meer dan 180 landen. Het bedrijf investeert ieder jaar 1.5 miljard dollar in technologie. In 1993 ontstond RELX na een fusie tussen de Nederlandse wetenschappelijke uitgeverij Elsevier en het Britse Reed. Elsevier is nu een van de vier bedrijfsonderdelen van RELX. De uitgeverij publiceert zo’n 2500 wetenschappelijke tijdschriften, waaronder The Lancet en Cell. De laatste jaren maakte Elsevier een succesvolle transformatie door van klassieke uitgeverij naar techbedrijf – inmiddels biedt het steeds meer digitale diensten die wetenschappers helpen om onderzoek te vergemakkelijken en te verbeteren.

“RELX/Elsevier en ECP hebben ontzettend veel gemeenschappelijke aandachtsgebieden. Wij buigen ons elke dag over de vraagstukken die technologische vernieuwing zoals Artificial Intelligence met zich meebrengt. De implicaties van dit soort ontwikkelingen zijn namelijk enorm, ook voor de manier waarop wetenschap bedreven en verwerkt wordt. Het vertrouwen in wetenschap kan erdoor worden versterkt, maar we worden ons ook steeds bewuster van de risico’s. Ik zie ernaar uit om binnen ECP in gesprek te gaan over de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.” – Michiel Kolman

Michiel Kolman is senior VP Information Industry Relations bij Elsevier, co-voorzitter van Workplace Pride en Chair Inclusive Publishing bij de International ­Publishers Association (IPA).

Betrokken Deelnemers