03-09-2019

Reis mee naar IGF in Berlijn!

Dit jaar is het Nederlandse Internet Governance Forum (NL IGF) voor de eerste keer congrespartner van het Jaarcongres ECP. Tijdens het jaarcongres worden de best practices uit Nederland verzameld en vervolgens ingebracht tijdens het internationale Internet Governance Forum (IGF). Het IGF vindt plaats op 25 tot en met 29 november in Berlijn. Wilt u van andere landen leren en waardevolle kennis uitwisselen? Reis dan mee! 

Internet Governance Forum

Het Internet Governance Forum is een internationaal multistakeholderplatform dat elk jaar bij elkaar komt om beleidskwesties over duurzaamheid, veiligheid, stabiliteit en ontwikkeling van het internet te bespreken. Daarnaast is het IGF een belangrijke plek om nieuwe opkomende kwesties, risico’s en uitdagingen te identificeren en onder de aandacht te brengen van relevante partijen.

NL IGF

NL IGF is het nationale equivalent van het internationale IGF en heeft als doel een brug te slaan tussen de Nederlandse visies en best practices rond internet governance en het jaarlijkse IGF. Daarnaast draagt NL IGF bij aan de standpuntbepaling rond mondiale internetgerelateerde vraagstukken.

Jaarcongres ECP

NL IGF en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving slaan dit jaar de handen ineen. Voor het eerst vindt er geen apart NL IGF-event plaats, maar is NL IGF congrespartner van het Jaarcongres ECP. Tijdens het congres worden sessies georganiseerd over internet governance en de toekomst van het internet.

Berlijn

Ook worden tijdens deze sessies de Nederlandse visies omtrent internet governance verzameld om deze vervolgens bij het internationale IGF in te brengen. Elk jaar gaat een brede Nederlandse delegatie daarnaartoe en iedereen die mee wil kan zich hiervoor aanmelden. Geïnteresseerd? Laat het weten door een mail te sturen naar nlifg@ecp.nl.

Meer informatie over het IGF vindt u hier en informatie over de Nederlandse delegatie kunt u hier vinden.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance

Gerelateerde links