20-02-2018

Registratie Weekonnect geopend en eerste sprekers en sessies online

Alles over ‘Veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen’ voor digitale innovatie

De eerste sprekers en sessies van de Weekonnect staan online. In het programma vind je veel boeiende sessies over interoperabiliteit in de zorgsector. Daarnaast leveren ook sprekers uit andere sectoren hun bijdrage aan de Weekonnect. Hun uitdagingen en ambities zijn vergelijkbaar, van elkaars oplossingen kunnen we dus veel leren!

Weekonnect

De Weekonnect is een driedaags evenement voor iedereen die staat voor de uitdagingen van veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen in de zorg en andere sectoren. De sessies gaan over gegevens eenduidig en aan de bron vastleggen en informatie veilig, gestandaardiseerd en met borging van privacy uitwisselen. Ook is er aandacht voor het inrichten van organisatieprocessen op zo’n manier dat implementatie en opschaling gemakkelijker wordt. Een aantal van de sessie op een rij:

  • Lies van Gennip, directeur van Nictiz (het expertisecentrum e-health), vertelt je alles over het Europees Interoperabiliteitsmodel.
  • Het EURO-CAS-project ontwikkelt een set aan tools en processen om de compliance van eHealth oplossingen te meten tegen geïdentificeerde eHealth-standaarden en -profielen. Ze verzorgen verschillende sessies waarin ze deze methode uitleggen en ingaan op wat jij hier aan hebt!
  • Hoe wordt een implantaat dat bij een patiënt wordt gebruikt, geregistreerd in verschillende processen in een ziekenhuis én uitgewisseld met het Landelijk Implantaten Register en het kwaliteitsregister LROI? Je ontdekt het in deze sessie met Esther Peelen, Michael Tan en Erik Zwarter.
  • Wordt er in de zorg nog steeds veel met de fax gedaan? Jazeker! In de sessie ‘Er komt een fax bij de dokter…’ krijg je een live demo over hoe je jouw faxverkeer kunt digitaliseren op basis van veilige internationale zorgstandaarden, zonder bestaande processen te verstoren.
  • Kom naar de lancering van de publicatie ‘Standaardwerken – het belang van verbinden’. Deze publicatie bevat twaalf succesverhalen waarin overheden en andere organisaties zelf uiteenzetten hoe zij tot standaardisatie zijn gekomen, en vooral ook wat dit hun organisaties heeft opgeleverd.

Diversiteit aan sectoren

Naast sessies voor de zorgsector biedt de Weekonnect ook een programma aan deelnemers van andere sectoren. Branches zoals de energie, publishing, de maakindustrie en logistiek zoeken ook naar werkwijzen en methoden om systemen en processen beter op elkaar aan te laten sluiten om zo hun dienstverlening te verbeteren. Kennisuitwisseling met elkaar en de zorg kan dit versnellen. Uit andere sectoren zijn bijvoorbeeld aanwezig: IES (Integrating the Energy System – over kennisuitwisseling vanuit de IHE-methode en de zorgsector naar de energiesector) en IShare (over het delen van logistieke data). Bekijk het programma en registreer je gratis voor de Weekonnect op www.weekonnect.nl. De komende tijd wordt het programma regelmatig aangevuld. Houd de site dus goed in de gaten en volg ons op Twitter @Weekonnect.