The Social Sorting Experiment

  • webinar

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 15:00 11/19/2020 15:45 Europe/Paris The Social Sorting Experiment The Social Sorting Experiment is een performance van Smartphone Orchestra dat misbruik van persoo... https://ecp.nl/programma/the-social-sorting-experiment/

The Social Sorting Experiment is een performance van Smartphone Orchestra dat misbruik van persoonlijke data door sociale mediaplatforms illustreert. Aanvankelijk voor fysieke groepen, nu als online variant op het ECP Jaarfestival. Ervaar letterlijk uit eerste hand hoe je gegevens op een onverwachte manier gebruikt worden en leer jezelf kennen in onverwachte categorieën. Misschien ontdek je een aantal individuele eigenschappen waarvan je nooit wist dat je ze had en verlaat je de show als een betere, veiligere versie van jezelf…

De live Versie van The Social Sorting Experiment werd geselecteerd voor een Gouden Kalf in de categorie interactive in 2019 en maakte een internationale tournee langs vele gerenommeerde festivals.

Smartphone Orchestra

Het Smartphone Orchestra creëert groep experiences met behulp van de smartphones van de deelnemers zelf. Stel je een magisch muzikaal klankveld in een concertzaal, een massa-choreografie op een festival of ongeëvenaarde publieksparticipatie op een conferentie voor. Ze zetten dezelfde werkwijze nu in om online-meetings interactiever te maken.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 15.00-15.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.