Theatervoorstelling: Harry in Wonderland.

  Voeg toe aan agenda 11/17/2020 13:00 11/17/2020 17:00 Europe/Paris Theatervoorstelling: Harry in Wonderland. Theatervoorstelling Harry in Wonderland is de hele dag beschikbaar binnen de virtuele om... https://ecp.nl/programma/human-inc-presenteert-harry-in-wonderland/

  Theatervoorstelling Harry in Wonderland is de hele dag beschikbaar binnen de virtuele omgeving. Tijdens deze theatervoorstelling maken we kennis met Harry; een nette, rustige en wat saaie man, aan wie de stormen van de 21e eeuw voorbij lijken te gaan. Als op een dag de vuilcontainer in de straat niet meer opengaat met zijn bij de gemeente geregistreerde pasje, begint er een zoektocht naar de achterkant van de door data gedreven surveillancemaatschappij.

  Welke informatie geven we allemaal af wanneer we voorwaarden, gebruikersovereenkomsten of cookies accepteren die uit meer woorden bestaan dan de Bijbel? Hoe kan het dat persoonlijke data kostbaarder zijn dan die nieuwe strooifiets die je door onduidelijke start-ups gratis wordt aangeboden?

  Welk ‘ding’ is het dat almaar onze data blijft opslurpen? Want terwijl je slaapt, ontbijt, koffiedrinkt, naar je werk gaat, ofwel de dagelijkse cyclus doorloopt, is ‘het ding’ iedere volgende dag weer veel groter geworden. Het rust nooit, blijft altijd ‘aan’ en heeft een onstilbare honger.

  Human Inc. is een vijfdelige serie theatervoorstellingen waarin vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe grote multinationals en overheden de verbinding met het individu verliezen. Met hyper actuele thema’s als privacy en cybersecurity belicht Harry in Wonderland de wereld van een andere kant dan in deel één van de serie: Don’t Shoot the Pianoplayer, een voorstelling over het verlies van de enclave in Srebrenica.

  Hier kunt u het transcript vinden van de theatervoorstelling

  Tekst: Rutger Kroon, Yorick Zwart

  Regie-advies: Wannie de Wijn, Glenn Coenen

  Spel: Aafke Buringh, Rutger Kroon, Yorick Zwart

  Camera: Janneke Luijten

  Met dank aan Catalijne Janssen, Abel Enklaar, Emile Proper, Ralph Mantje, Anouk van Mil, De Stokerij Schiedam, LIRA fonds, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Schiedam

  ECP Jaarfestival

  Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.