Europese en Nederlandse belangen in een Digitale Economie aan de hand van de casus Artificial Intelligence

  • live sessie

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 14:00 11/19/2020 14:45 Europe/Paris Europese en Nederlandse belangen in een Digitale Economie aan de hand van de casus Artificial Intelligence Bekijk de sessie hier terug... https://ecp.nl/programma/europese-digitaliseringsontwikkelingen-ai-policy-in-versnelling/

Bekijk de sessie hier terug.

Het seminar verkent onder andere aan de hand van de ervaringen van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) hoe Nederland de inbreng rond het thema Europese Digitale Economie kan versterken en verbeteren.

De stakeholdersgroep Europese Digitale Economie (in oprichting) brengt stakeholders samen rond de Digitale Economie en heeft ten doel te verkennen hoe de bijdrage van Nederland aan Europa kan worden versterkt. De groep brengt stakeholders samen rond de Digitale Economie en heeft ten doel te verkennen hoe de bijdrage van Nederland aan Europa kan worden versterkt. De groep is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van ECP | Platform van de Informatie Samenleving. Via de website van ECP kunt u de volgende maanden de oprichting en ontwikkelingen bij deze groep volgen.

De NL AIC brengt vele tientallen partijen samen met als doel ontwikkeling en succesvolle toepassing van AI. De coalitie is daarbij ook afhankelijk van Europa: denk aan de Europese AI onderzoeksprogramma’s, de initiatieven om governance in te richten op trust, privacy, datadelen, veiligheid, identiteit, interoperabiliteit, ethiek en onderwijs/skills. De vraag is hoe belanghebbenden kunnen samenwerken om de inbreng van Nederland te versterken en te verbeteren en optimaal gebruik te maken van Europese initiatieven?

Het seminar brengt een aantal belanghebbenden samen. De tafel wordt gemodereerd door Erik Fledderus, voorzitter van de Stakeholdersgroep Europese Digitale Economie (in oprichting). Erik is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en was tot recent managing director van SURF. Tafelgenoten zijn o.a. Jos Huigen directeur van Regulatory and European Affairs binnen KPN. Verder zal het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bijdragen aan het gesprek.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 14.00-14.45 uur

 

 

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.