14-04-2010

Prins van Oranje spreekt op World Congress on Information Technology

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt woensdag 26 mei een toespraak op de 17e editie van het internationale World Congress on Information Technology (WCIT2010) in de RAI te Amsterdam. Dit meldde de Rijksvoorlichtingsdienst op 13 april jongstleden. Tijdens dit wereldcongres bespreken de internationale deelnemers op wereldniveau de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden van informatie- en communicatietechnologie.

Na het plenaire openingsprogramma op de tweede dag van het congres woont de Prins een paralleltrack bij over het thema eInclusion. eInclusion richt zich op het gebruik van informatie- en communicatietechnologie om maatschappelijke participatie te bevorderen en economische en sociale vooruitgang te boeken. Onder anderen de heer D. Sagolla, medeoprichter van Twitter, houdt een toespraak die dag in de eInclusion track. De heer A.J.M. van Bellen, directeur ECP-EPN | Platform voor de InformatieSamenleving, is trackvoorzitter. De Prins is lid van de Raad van Advies van ECP-EPN. Tevens wordt de Prins het boek ‘Contact! Children and new media’ aangeboden.

 

Naast de Prins houdt ook de nieuwe Eurocommissaris voor de Europese Digitale Agenda, Neelie  Kroes, een toespraak op deze conferentie. Zij zal spreken op 25 mei, de eerste dag van het congres over de rol van ICT-toepassingen in de Europese informatie- en kennismaatschappij.

 

Het congres vindt van 25 tot 27 mei plaats in de Rai Amsterdam en wordt onder meer ondersteund door de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken. Tijdens dit wereldcongres, dat iedere twee jaar wordt georganiseerd, komen uit meer dan tachtig landen ruim tweeduizend captains of industry, regeringsleiders en wetenschappers bijeen. Inmiddels kunnen de congresgangers rekenen op  ruim tweehonderd internationale topsprekers uit de overheid, het zakenleven en universitaire kringen.

 

Andere hoofdsprekers
Andere hoofdsprekers op het congres zijn: Paul Otellini (CEO van Intel), Virginia Rometty (Senior Vice President van IBM), Maria van der Hoeven (de Nederlandse Minister van Economische Zaken), Elvira Nabiullina (de Russische Minister van Economische Ontwikkeling en Handel), Lynn Blodgett (CEO ACS, Xerox), Pierre Hessler (Member of the Board of Directors, Capgemini),  Henk Broeders (Voorzitter ICT~Office), Stephen Elop (President Microsoft Business Division) en Francisco Ros Peran (de Spaanse Minister van Telecommunicatie en Informatie en vertegenwoordiger van het Spaanse voorzitterschap van de EU).
 

 

Zie ook www.wcit2010.nl