18-05-2016

Prijsvraag open data & cultureel erfgoed

Heeft u een plan dat met gebruik van open data de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van ons cultureel erfgoed vergroot? Of een plan om cultuurdata met domeinen als onderwijs, toerisme en gebiedsontwikkeling te verbinden waardoor nieuwe waardecreatie ontstaat?

Dan heeft u nu de kans uw idee een flinke stap voorwaarts te helpen.

Hoe doet u mee?

Dien voor 10 juni uw idee in via deze link. Aanmelden is heel eenvoudig met een korte omschrijving van het project, de doelstelling, de doelgroep en met welke open databronnen u aan de slag gaat.

Hoe gaat het verder?

De inzendingen worden beoordeeld op:

·         Maatschappelijke relevantie
·         Innovatief
·         Levensvatbaar en duurzaam
·         Heeft een relatie tot cultureel erfgoed
·         Verbinding met andere domeinen
·         Maakt gebruik van open data
 
De beste inzendingen ontvangen een uitnodiging voor het incubator-programma van het congres Open Data Cultureel Erfgoed op woensdag 22 juni in Rotterdam.
Uit de deelnemende initiatieven worden op 22 juni de winnaars gekozen. Een prijs waarmee u uw project een stap verder kunt brengen.

Spelregels

Bekijk hier de spelregels.

22 juni: Open Data Estafette – Cultureel Erfgoed

Tijdens de Open Data Estafette Cultureel Erfgoed op 22 juni 2016 worden visies en interessante en inspirerende initiatieven over open data toepassingen gedeeld binnen de culturele erfgoedsector. Ook gaan we met elkaar in gesprek hoe we het aanbod aan open data kunnen verbeteren en de samenwerking in de cultuursector kunnen versterken. Wilt u in korte tijd op elk niveau bijgepraat en geïnspireerd worden? U bent van harte uitgenodigd.