27-05-2020

Podcast: Hoe houden wij het internet- en e-mailverkeer veilig?

In de podcast ‘Crisistijd: Hoe houden wij het internet en e-mailverkeer veilig?’gaan Roos Kist (ECP | Platform voor de InformatieSamenleving), Michiel Steltman (DINL) en Gerben Klein Baltink (Platform Internetstandaarden) met elkaar in gesprek over het belang van internetstandaarden en hoe Kamerleden kunnen bijdragen aan veilig internet en e-mailverkeer.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking werkt momenteel vanuit huis. Naast de gezondheidsrisico’s brengt de huidige pandemie ook digitale risico’s met zich mee. Nu mensen meer thuis zijn, verplaatst criminaliteit zich meer en meer naar het digitale domein. Er is in de afgelopen periode dan ook een toename aan cyberaanvallen te zien. Door de implementatie van internetstandaarden kan het risico op een aanval aanzienlijk worden verlaagd

Luister de podcast door op onderstaande afbeelding te klikken:

Podcast hoe houden we het internet veilig?

Voor meer informatie over internetstandaarden, ga naar het rapport “Setting the Standard” van het Internet Governance Forum (IGF). Het rapport is ontwikkeld naar aanleiding van de langzame implementatie van internetstandaarden in Nederland en de rest van de wereld. Tevens presenteert het rapport aanbevelingen en mogelijke vervolgstappen die kunnen leiden tot een snellere implementatie van veiliger en betrouwbaardere digitale infrastructuur. 

Sprekers

Roos test

Roos Kist
Roos Kist is voor ECP actief als secretaris van het Platform Internetstandaarden en de Veilige Email Coalitie. Het gebruik van moderne internet- en mailstandaarden ondersteunt een veilig, betrouwbaar en robuust internet. Met een groot aantal partners stimuleert het Platform Internetstandaarden dit gebruik. 

Gerben Klein Baltink
Gerben Klein Baltink is voorzitter bij het Platform Internetstandaarden, een platform dat zich sterk maakt voor veiliger en betrouwbaarder internet voor alle gebruikers. Met ruime ervaring in o.a. het leger, bij TNO Defensie, beveiliging en veiligheid en de Nationale Cyber Security Raad zit veiligheid diep in zijn DNA.

Michiel Steltman
Michiel Steltman is directeur en spreekbuis van de stichting DINL, een coalitie van Nederlandse aanbieders van de brede digitale infrastructuur. Steltman heeft een technische achtergrond en is meer dan 30 jaar werkzaam in de internationale wereld van IT en internet. Naast zijn werk voor DINL is hij lid van het Forum Standaardisatie, lid van het Beraad Nederland digitaal, en betrokken in diverse PPS-projecten rond online veiligheid, digitale weerbaarheid en bestrijden van online abuse.