19-08-2019

Plan een IT-gastles in!

Tijdens het nieuwe schooljaar is het weer mogelijk om gastlessen in te plannen van Geef IT Door en Gastlessen Zo Geregeld. Geef IT Door is een programma dat scholieren in het voortgezet onderwijs in contact brengt met professionals die gastlessen verzorgen over verschillende thema’s gerelateerd aan ICT. Gastlessen Zo Geregeld doet dit over thema’s gerelateerd aan technische beroepen. U kunt nu weer gastlessen aanvragen. 

Geef IT Door

Geef IT Door is een project dat jongeren, maar ook docenten, enthousiast wilt maken voor een opleiding en carrière in de ICT-sector. Professionals verzorgen gastlessen in de klas en inspireren jongeren over de veelzijdige en uitdagende mogelijkheden in de ICT-sector.

Gastlessen

Tijdens de gastles legt de professional op een eenvoudige en enthousiaste manier uit wat ICT precies is. Ook wordt er een beeld geschetst van de mogelijkheden en de kansen die er liggen en er wordt uitgelegd wat leerlingen zelf kunnen doen om in de ICT aan de slag te gaan.  Naast de algemene les zijn er ook gespecialiseerde lessen met thema’s als programmeren, cyber security en big data. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld met een ervaren programmeur aan de slag, of  ze maken kennis met de uitdagingen op het gebied van cyber security. Tijdens de gastles over big data legt de IT-professional uit wat big data is, waar je big data in het dagelijks leven tegenkomt en waarom het steeds belangrijker wordt voor ICT-toepassingen.

Gastlessen Zo Geregeld

Waar Geef IT Door zich richt op ICT, doet Gastlessen Zo Geregeld dit op alle technische beroepen. Via gastlessen en werkbezoeken laten ze leerlingen kennis maken met de wereld van techniek en technologie. Zo kunnen leerlingen ontdekken hoe breed techniek is en hoe de werkpraktijk eruit ziet.

Doe mee

Geïnteresseerd in een gastles van Geef IT Door? Vraag dan via deze pagina een gratis ICT-gastles aan. Het werkt heel eenvoudig: u geeft aan wanneer u voor uw klas graag een gastles wilt en het systeem gaat op zoek naar een match met een professional. Zodra er een professional voor de gastles is gevonden zal deze contact met u opnemen. Op deze manier is de gastles zoveel mogelijk op maat voor uw klas. Wilt u een werkbezoek of gastles over een technisch beroep aanvragen? Ga dan naar gastlessenzogeregeld.nu.

Digivaardig

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder. Digitale vaardigheden zijn ee... + Meer over Digivaardig