23-09-2019

Peter Verkoulen nieuwe coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition

Vanaf 1 september is Peter Verkoulen de nieuwe coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition (DBC). Hij neemt het stokje over van Frans van Ette, die terugkeert naar TNO om daar nieuwe initiatieven op te zetten. 

Dutch Blockchain Coalition

De DBC is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De missie van de DBC is het bevorderen van betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen, het creëren van de best mogelijke condities om Blockchaintoepassingen te laten onstaan en het benutten van Blockchain als een bron van vertrouwen, welzijn, welvaart en veiligheid voor burgers, bedrijven, instellingen en overheden.

Peter Verkoulen

Peter Verkoulen was voorheen CEO van DBC-kernpartner Brightlands Smart Services Campus. Hij heeft veel ervaring in het optuigen en aansturen van complexe samenstellingen. Zijn opdracht is om de komende jaren de activiteiten van de coalitie naar een volgend niveau te begeleiden. “De afgelopen weken en maanden heb ik al een beetje warm kunnen draaien. Nu ben ik dan ècht begonnen. De DBC heeft zich de afgelopen jaren enorm mooi ontwikkeld, helemaal vanaf nul. Ik ben blij en trots een rol te mogen spelen in de verdere groei. Belangrijkste element daarin is om tot één integraal blockchain ecosysteem voor Nederland te komen, waarin de DBC en andere organisaties elk hun eigen rol kunnen spelen. Op die manier kunnen we Nederland sterker maken in de wereld en de visie “Blockchain for Good” meer kracht bij zetten”, aldus Peter Verkoulen. Lees hier het hele artikel op de website van de DBC.

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving was in 2016 één van de founding fathers van de Dutch Blockchain Coalition en heeft sindsdien als kernpartner zitting in het coalitieberaad. ECP speelt tussen de veertig partners uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, een cruciale neutrale en verbindende rol.

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain