26-11-2009

PERSBERICHT IPv6 Awards uitgereikt aan beste Nederlandse implementaties

Op 26 november 2009 zijn tijdens het Jaarcongres ECP-EPN de IPv6 Awards uitgereikt aan zeven bedrijven, instellingen en particulieren die IPv6 succesvol hebben geïmplementeerd. Staatssecretaris Frank Heemskerk (ministerie van Economische Zaken)heeft de winnaars tijdens het congres persoonlijk gefeliciteerd. De IPv6 Awards zijn in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6.

De winnaars zijn:

 

Categorie

Winnaars

Bedrijfsleven

Watchmouse

Overheid & Not-for-profit

Nederlandse Publieke Omroep (NPO)

Onderwijs

Hogeschool Utrecht en Universiteit van Amsterdam

Publicatie

Arnout Veenman

Particulieren

Jasper Wonnink

Internet Service Providers

BIT

 

Bij het selecteren van de winnaars heeft de Jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact. “De winnaars scoren hoog op implementatie en impact” aldus de Jury van de IPv6 Awards.

 

De jury is blij met alle aandacht die ontstaan is voor IPv6: “We kunnen constateren dat de implementatie van IPv6 op gang komt en de prioriteit van IPv6 in Nederland is gestegen” aldus Erik Huizer, voorzitter van de Nederlandse IPv6 Task Force.

 

De prijzen zijn ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4all en KPN. Dit toont hun betrokkenheid bij de overstap van IPv4 naar IPv6. De prijzen liepen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro, een week lang consultancy en een laptop met een jaar lang mobiel internet.

 

Noodzakelijke overstap naar IPv6

Door een alsmaar grootschaliger gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen op het

internet (IPv4) in 2011 op. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot problemen leidt is er een

nieuw adressysteem, genaamd IPv6, bedacht. Het is belangrijk dat Nederlandse bedrijven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar dit nieuwe adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar IPv6 mogelijk te maken (en de kosten onder controle te houden). Goede implementaties van IPv6 kunnen volgens de IPv6 Task Force een voorbeeldfunctie hebben.

 

 Lees hier het juryrapport.

 

 Over IPv6 Task Force
Om het belang van de overstap te benadrukken is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Task Force IPv6 opgericht. Het doel van de Nederlandse IPv6 Task Force is om bewustwording te creëren betreffende het nut en vooral de noodzaak van IPv6, kennis uit te wisselen over de toepassing van IPv6 en afstemming te bereiken met betrekking tot de invoering van IPv6. Deze Task Force is ondergebracht bij ECP-EPN platform voor de informatie samenleving. Meer informatie: http://www.ipv6-taskforce.nl/