09-08-2017

Oproep inzending Gouden Kolibrie - beste online content door en voor jongeren

Jong digitaal talent gezocht! Heb jij een website, game, online video, app of ander digitaal project gemaakt voor kinderen of jongeren en ben je zelf niet ouder dan 18 jaar? Doe dan mee en misschien win jij wel de Gouden Kolibrie 2017! Goede online content voor kinderen maken, dat is een vak! Maar een website, game, online filmpje of app maken als je zelf eigenlijk nog een kind bent, dat is pas knap! Om dit digitaal vakmanschap te belonen wordt de Gouden Kolibrie uitgereikt, een prijs voor het beste digitale mediaproject of de beste online content gemaakt door kinderen en jongeren. Doe mee! Inschrijven kan tot 15 september 2017. De uitreiking vindt plaats op 25 oktober 2017.

De Gouden Kolibrie

De Gouden Kolibrie is een prijs voor veelbelovend talent en het beste mediaproject gemaakt door jongeren, voor jongeren van een leeftijd tot 18 jaar. Tal van projecten kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, Youtubekanalen, games, eigen programma’s en code experimenten. Van belang voor de jury is vooral de kwaliteit, de ingenieusiteit waarmee het project gemaakt is en natuurlijk de onderscheidenheid en originaliteit van het mediaproject in onze tijd. De Gouden Kolibrie is een opvolger van de Gouden @penstaart, de prijs voor kindermedia door en voor kinderen en jongeren die sinds 1999 bestaat. Een project indienen kan via dit formulier. Bekijk het reglement voor inzending op de Cinekid website. Neem voor meer informatie over de inschrijfprocedure van de Cinekid Media Awards contact op met Ward Janssen, hoofd digitale cultuur bij Cinekid, w.janssen[@]cinekid.nl.

De Cinekid Media Awards 2017

De Gouden Kolibrie is onderdeel van de Cinekid Media Awards dat het belang van kwaliteitsmedia voor kinderen breed onder de aandacht wil brengen, te vieren en natuurlijk te belonen met een prestigieuze award.De Cinekid Media Awards 2017 is een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. De Cinekid Media Awards bestaan uit drie awards, namelijk: de Gouden Leeuw voor beste innovatieve media voor kinderen en jongeren, de Gouden Guppy voor de beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar) en de Gouden Kolibrie voor veelbelovend talent en beste digitale mediaproject voor kinderen en jongeren gemaakt door kinderen en jongeren (0-18 jaar).