21-09-2011

Oproep aanmeldingen voor IPV6 Awards

Op donderdag 17 november 2011 reikt de Nederlandse Task Force IPv6 voor de derde keer de IPv6 Awards 2011 uit aan de beste Nederlandse implementaties. De IPv6 Task Force roept bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren op zich aan te melden voor de IPv6 awards. Heeft u een toepassing op het gebied van IPv6 geïmplementeerd? Schrijf uzelf of uw organisatie dan voor 26 oktober in voor de IPv6 Awards 2011 en maak kans op een mooie prijs. U kunt ons ook tippen over een organisatie die volgens u een IPv6 Award waardig is!
 
Dit jaar zijn er drie categorieën:

Profit prijs: van €15.000,- voor organisaties met een winstoogmerk

Nonprofit prijs: eveneens van €15.000,- en bedoeld voor organisaties zonder winstoogmerk. Dit kunnen organisaties zijn uit de overheid, onderwijs, zorg en andere not-for-profit organisaties.

IPv6 personality prijs bestaande uit een laptop met een jaar lang gratis internet en hotspots voor een kandidaat die een openbare uiting (weblog, lezingen, stimuleringsprogramma, publicatie, opleidingscurriculum etc.) heeft bewerkstelligd waarvan de inhoud bijdraagt aan de bewustwording van de IPv6 problematiek en dat bijdraagt aan de acceptatie van IPv6.

 
Bij het selecteren van de winnaars zal de jury letten op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door SURFnet, KPN, Stichting NL net, Stratix, TNO en SIDN.
 
Uitreiking
 
De uitreiking van de IPv6 Awards vindt plaats op donderdag 17 november tijdens het Jaarcongres ECP-EPN in het Circustheater in Scheveningen. Voor meer informatie over de Awards of directe inschrijving klikt u hier.

 
Noodzakelijke overstap naar IPv6
 
Door een alsmaar grootschaliger gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen op het internet (IPv4) op. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot problemen leidt is er een nieuw adressysteem, genaamd IPv6, bedacht. Het is belangrijk dat Nederlandse bedrijven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar dit nieuwe adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar IPv6 mogelijk te maken (en de kosten onder controle te houden).
 
De Nederlandse Task Force IPv6 heeft deze Awards in het leven geroepen om aandacht te vestigen op de voorlopers op het gebied van IPv6-implementaties, deze dienen als voorbeeldfunctie en als aanjager op het gebied van IPv6.