07-08-2019

Openbare consultatie over open standaarden van start

Het Forum Standaardisatie houdt van 5 augustus tot en met 2 september een openbare consultatie over open standaarden. De openbare consultaties bieden een mogelijkheid voor geïnteresseerden om mee te praten over de standaarden die het Forum Standaardisatie op de lijst ‘openbare standaarden’ plaatst, of daarvan verwijdert. Tijdens de consultatie kunt u reageren door uw commentaar in te sturen.

Forum Standaardisatie

Het Forum Standaardisatie heeft als doel interoperabiliteit en leveranciersonafhankelijkheid te bevorderen via het gebruik van open standaarden voor digitale gegevensuitwisseling in de publieke sector. Het Forum bestaat uit deskundigen afkomstig uit diverse overheidsorganisaties, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Open consultatie

Jaarlijks wordt in opdracht van het Forum Standaardisatie het gebruik van open standaarden binnen de overheid in kaart gebracht. Tijdens de open consultatie heeft men de mogelijkheid om commentaar in te sturen op deze lijst, genaamd Open Standaarden.

Deelnemen

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de openbare consultatie en uw mening te geven over de adviezen en standaarden. Tot en met 2 september kunt u uw opmerkingen mailen naar info@forumstandaardisatie.nl. Dit wordt vervolgens teruggekoppeld aan de experts die het advies hebben samengesteld en het wordt aangeboden aan de leden van het Forum Standaardisatie. De onderwerpen, adviezen en meer informatie vindt u op de pagina over de huidige openbare consultatie.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance