03-10-2019

Ook Exact ontvangt keurmerk Zeker-OnLine

Op 2 oktober ontving softwarebedrijf Exact het keurmerk Zeker-OnLine. Het keurmerk stelt de betrouwbaarheid van online (cloud)diensten vast en wil online dienstverlening veiliger maken voor gebruikers. Dit wordt gedaan door onafhankelijke en transparante toetsing van online diensten als boekhoudprogramma’s, portals en salarispakketten.

Het domein van Zeker-OnLine is om de betrouwbaarheid van een applicatie vast te stellen en die kwaliteit zichtbaar te maken aan de gebruikers. Een online dienst dient beschikbaar te zijn op de door de gebruiker gewenste momenten waarbij data alleen wordt gemuteerd door geautoriseerde personen. Daarnaast is de ondernemer of accountant ook verantwoordelijk voor het voldoen aan wetten als de AVG en de fiscale bewaarplicht. Een keurmerk laat zien dat een onlinedienst voldoet aan relevante wet en regelgeving, er alles aan doet om beschikbaar te zijn en continuïteit voor de gebruiker regelt.

Exact is in aanmerking gekomen voor het keurmerk door het gehele proces te doorlopen van implementeren van maatregelen tot het volgen van een audit over een tijdvak langer dan 6 maanden. Exact heeft het proces met succes afgerond en Zeker-OnLine is dan ook zeer verheugd het certificaat te mogen overhandigen.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Gerelateerde links