17-02-2010

Ontwikkelingen rond WCIT2010

Van 25 tot en met 27 mei 2010 vindt het World Congress on Information Technology (WCIT) plaats in de RAi Amsterdam. Als trackleader van de track eInclusion houdt ECP-EPN u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond het plenaire programma en rond de track eInclusion.

 

Plenair programma
Tijdens dit wereld congres komen uit meer dan tachtig landen ruim tweeduizend captains of industry, regeringsleiders en wetenschappers bijeen. De deelnemers bespreken op wereldniveau de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden van informatie- en communicatietechnologie. Zo zal Francisco Ros Peràn (Spanish Secretary of State for Telecommunications and Information Society) de agenda van het Spaanse voorzitterschap toelichten.  Verder hebben Paul Otellini (CEO Intel),  Mrs. Virginia Rommetty (Senior Vice President IBM), Stephen Elop (President Microsoft Business Division), Martin Lees (Secretary General Club of Rome), Peter Sondergaard (Senior Vice President Gartner Research) en Mr. Ad Scheepbouwer (CEO of KPN) hun aanwezigheid als keynote sprekers al bevestigd. 

 

eInclusion
“eInclusion richt zich op het gebruik van informatie- en communicatietechnologie om maatschappelijke participatie te bevorderen en economische vooruitgang te boeken”.
Drie internationale sprekers lichten wij voor u uit.

 

Mauricio Ramos is, als President of Liberty Global Latin America, verantwoordelijk voor de strategie en activiteiten van Liberty Global in Latijns Amerika. Liberty Global is een toonaangevend internationaal kabelbedrijf, dat hoogwaardige video en breedband internet diensten aanbiedt. Mauricio Ramos gelooft in een duurzame basis voor Liberty Global en is dan ook actief op het maatschappelijke vlak. Ramos vertelt  op de eerste dag hoe Liberty Global bijdraagt aan eInclusion in Latijns Amerika.

 

Chris Thomas is Chief Strategist, Intel Corporation en Director of Architecture, World Ahead. Het
Intel World Ahead Program heeft als doel de leefomstandigheden van de wereldbevolking op een hoger niveau te brengen door iedereen, waar ook ter wereld, versneld en onvoorwaardelijk toegang te bieden tot technologie. Het richt zich daarbij vooral op ontwikkelingsgebieden, waar het miljarden mensen handvatten wil bieden, door hen:
–  toegang te verschaffen tot technologieën die vooral geschikt zijn voor locale behoeften;
– met de rest van de wereld te verbinden via high-speed technologieën;
– onderwijs te bieden waarmee zij worden voorbereid op de toekomst;
– content en diensten te bieden die hun leefomstandigheden verbeteren;
– verbetering van de gezondheidszorg te bieden via technologie.
Chris Thomas spreekt op de eerste dag over de behoeften van miljarden mensen en de programma’s die ervoor nodig zijn om eInclusion over de hele wereld te versnellen.

 

Prof. Abdou Salam SALL is Rector of University Cheikh Anta DIOP in Dakar. Aan deze universiteit studeren 60.000 studenten, veel Afrikanen, maar ook internationale studenten. In februari 2010 tekenden de Universiteit Cheikh Anta Diop en Its Your Turn – leerwerkbedrijf van Hogeschool INHolland – een samenwerkingsovereenkomst. Nederlandse en Afrikaanse studenten gaan samen werken aan nieuwe en duurzame toekomstsperspectieven. Informatie Technologie speelt een belangrijke rol in deze samenwerking. Prof. Abdou Salam SALL vertelt op de derde dag over de digitale, maatschappelijke & internationale ambities en behoeften van deze Universiteit.

 

 

Zie ook http://www.ecp-epn.nl/wcit-2010