16-09-2019

Ontdek de cyberwereld op het Generation Discover Festival

Voor het vierde jaar op rij wordt het Generation Discover Festival georganiseerd. Het festival is van 2 t/m 6 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy en brengt door middel van interactieve ervaringen wetenschap en technologie onder de aandacht bij de ontdekkers van de toekomst uit heel Nederland: jongeren van 8 t/m 14 jaar.

Het Generation Discover Festival is een gratis te bezoeken evenement waar jaarlijks ruim 30.000 bezoekers op een interactieve manier ervaren welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst. In de verschillende workshops, ervaringen en interactieve theatershows van partners gaan jongeren op ontdekkingsreis en komen ze spelenderwijs in aanraking met de vele mogelijkheden die wetenschap en technologie bieden.

Generation Discover

Het overkoepelende doel van het Generation Discover-programma is om jongeren – ook de jongeren die normaliter minder snel met wetenschap en technologie in aanraking komen – te stimuleren deze onderwerpen te verkennen. Het Generation Discover Festival is hier een onderdeel van. Het leven in 2050 moet namelijk slimmer, zuiniger, schoner én socialer zijn. Dat gaan we doen door op andere manieren te produceren, anders te gaan wonen en anders te gaan verplaatsen. Kortom, een andere manier van leven. Generation Discover helpt scholen en leraren bij de voorbereiding hierop door leerlingen te enthousiasmeren om voor een studie of loopbaan in de wetenschap of technologie te kiezen. 

Cyber Center

Net als voorgaande jaren, wordt ook op de vierde editie van Generation Discover Festival een speciale ruimte ingericht met het onderwerp ‘cyber’: het Cyber Center. Veiliginternetten.nl en Safer Internet Centre delen deze ruimte waarin zij bezoekers de cyberwereld willen laten ervaren. Een locatie waar kinderen kennis kunnen nemen en letterlijk kunnen ervaren wat cyberspace betekent en vooral wat er allemaal kan gebeuren in de digitale wereld. Geïnteresseerd? Lees hier hoe u gratis tickets kunt bestellen.

In Nederland vormen Veiliginternetten.nl (ondergebracht bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving), het Meldpunt Kinderporno op Internet en Netwerkmediawijsheid.nl het Safer Internet Cente (SIC-NL). In het SIC-NL wordt publiek-privaat samengewerkt om jongeren (en ook hun ouders, docenten en hulpverleners) handvatten te geven in de digitale samenleving om de digitale omgeving van jongeren beter te maken.

Twitter mee met #GenerationDiscover.

 

 

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien