27-05-2020

Online Trust Coalitie in wording

Sinds de startvergadering op 11 februari jl. hebben ruim 20 partijen commitment uitgesproken om de Online Trust Coalitie (OTC) te gaan vormen. Enkele werkgroepen zijn van start gegaan met het invulling geven aan de opdrachten die zij van de coalitie hebben meegekregen.


In de tussenliggende periode is veel gebeurd en COVID-19 heeft tegelijkertijd een flinke grip gekregen op ons dagelijks leven. We signaleren dat er juist nu gezamenlijk gewerkt zou moeten worden aan de harmonisatie van eisen, keurmerken en certificeringen om vertrouwen en zekerheid te kunnen bieden bij het gebruik van online- en clouddiensten. Het fundament van de Online Trust Coalitie.

Overwegingen lancering

Het event Nederland Digitaal dat op 19 maart in Groningen gehouden zou worden, was oorspronkelijk hét moment om de samenwerking in de Online Trust Coalitie aan te kondigen. De bedoeling was om daar in grote lijnen aan te geven waar het ons als coalitie in-spe om gaat. Toen het event werd gecanceld vanwege de coronacrisis is besloten om de lancering op een laag pitje te zetten. Begrijpelijkerwijs zijn er voor ons allen en voor de samenleving andere prioriteiten. Langzaamaan krijgen andere onderwerpen weer aandacht. Het besef groeit dat juist nu iedereen rekent op veiligheid en betrouwbaarheid van online- en clouddiensten, er wordt meer dan ooit gevraagd naar goede informatievoorziening. Daarom pakken wij de draad weer op en werken toe naar een moment dat we onze intenties en ambities kenbaar kunnen maken.  

Dit moment wordt door het kernteam met zorg bepaald, zodat de boodschap niet in het geweld van de crisis verloren gaat. Wij houden u op de hoogte.

 

Heeft u interesse in deelname in de Online Trust Coalitie? Laat het ons weten. U kunt contact op nemen met Mieke van Ulden (mieke.van.ulden[@]ecp.nl).

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Betrokken ECP'ers

Michiel Steltman

Esther Van den Neste